Ecocheques

Ecocheques, goed voor het milieu
Anker

[]

Ecocheques. Een leuk extraatje bovenop je loon. Mooi meegenomen. Dubbel mooi meegenomen eigenlijk. Want ecocheques zijn fiscaal voordelig én je koopt er energiezuinige toestellen mee. Goed voor jou, goed voor het milieu.

Anker

[]

MET ECOCHEQUES BETALEN BIJ SELEXION

Je kunt enkel ecocheques gebruiken als je je bestelling afhaalt in een Selexion-winkel.

Voor leveringen aan huis dus niet.

Tip: neem eerst contact op met jouw professional in de buurt. Onze winkels zijn zelfstandigen en kiezen zelf of ze of voor welke toestellen ze ecocheques aanvaarden.

Zo eenvoudig is het:

Anker

[]

Vind je artikel

1. Vind je artikel

Zoek bij een product het logo
"Betaal met ecocheques".
Bij twijfel:
vraag het aan je Selexion professional of
onze klantendienst.

Bestel online

2. Bestel online

Keuze gemaakt?
Kies in je winkelmandje voor "Bestellen".

Dan wordt je bestelling in de winkel opzijgezet.
Je krijgt een mail als het beschikbaar is.

Betaal bij afhaling

3. Betaal bij afhaling

Je haalt je artikel in de winkel af en
betaalt het ter plaatse volledig of
gedeeltelijk met je ecocheques.

Anker

[]

WAT KAN IK MET MIJN ECOCHEQUES KOPEN?

Energiezuinige televisies, koelkasten, diepvriezers, vaatwassers, ovens, dampkappen, droogkasten, wasmachines en andere elektroapparaten. Zelfs Sodastream-toestellen, oplaadbare batterijen en led-verlichting.

Tot januari 2019 had elke sledestofzuiger een energielabel waarop de energieklasse vermeld was. Dit is nu niet meer het geval. Je kan je nieuwe stofzuiger dus niet meer betalen met ecocheques.

Samenvatting:

  • Koelapparaten voor huishoudelijk gebruik van klassen A, B, C of D
  • Vaatwassers van klassen A, B of C
  • Wasmachines en droogkasten van klasse A
  • Elektronische displays, met inbegrip van tv’s en monitoren van klassen A, B, C of D
  • Alle andere elektro met een Europees energielabel van klassen A+, A++, A+++
  • Alle vóór 1 november 2020 in de handel gebrachte elektro met uitsluitend het Europees energielabel klassen A+, A++ of A+++ en die tot 30 november 2021 verkocht kan worden
Elektronische toestellen
Anker

[]

Energielabels

LET OP HET ENERGIELABEL

Elektrische toestellen dragen een energielabel. Dat bepaalt of je het al dan niet met ecocheques kunt betalen. Het vermeldt de quotering voor het verbruik, aangeduid met een letter.

Een apparaat met een A-label is het zuinigst, een toestel met een G-label verbruikt het meest.

Vanaf 1 maart 2021 werden de huidige schalen aangepast naar A tot G. Deze nieuwe energielabels zijn van kracht op wasmachines en was-droogcombinaties (geen droogkasten), elektronische schermen, koelapparaten en vaatwassers. De rest volgt later nog.

Het energielabel staat op de verpakking van het toestel en/of in de technische specificaties.

Meer weten over deze nieuwe energielabels

Anker

[]

WAT ZIJN ECOCHEQUES EIGENLIJK?

Ecocheques zijn een extralegaal voordeel: ze komen bovenop je loon. Er hoeven geen belastingen of sociale lasten op betaald te worden. Dat is goed voor je werkgever, die voordeliger af is, en goed voor jou, die er netto meer aan overhoudt.

Het bedrag dat je aan ecocheques krijgt, kun je gebruiken voor de aankoop van bepaalde ecologische producten en diensten, zoals deze artikelen bij Selexion. In veel gevallen kun je er ook de plaatsing, herstelling en het onderhoud van die producten mee betalen. De goederen en diensten die je met ecocheques kunt betalen zijn vastgelegd in een officiële lijst, die bestaat uit 7 categorieën: energie, hernieuwbare energie, water, mobiliteit, afval, bio en eco, natuur en tuin.

Een ecocheque is 2 jaar geldig. Die geldigheidsduur kun je niet verlengen. Je kunt je cheques wel opsparen om er bijvoorbeeld één duurdere aankoop mee te doen.

Ecocheques
Anker

[]

Ecocheques contactloos

WAAR KUN JE MET ECOCHEQUES TERECHT?

Bij Selexion natuurlijk. Wil je je ecocheques gebruiken, dan moet je shoppen bij een handelaar die ecocheques aanvaardt, zoals wij.

Niet iedereen aanvaardt ecocheques als betaalmiddel. De handelaars die dat wel doen, hebben zich aangesloten bij het netwerk van Sodexo en/of Edenred, de twee uitgevers van ecocheques in België.

Selexion heeft al sinds 2009 een overeenkomst met Sodexo en Edenred voor het aanvaarden van de Eco Pass en de Ticket EcoCheques. Je kunt met je ecocheques terecht in al de Selexion-winkels en in onze webshop (enkel als je daar kiest voor 'Reserveren' en dus afhaalt en betaalt in de winkel).

Anker

[]

KAN IK MIJN ECOCHEQUES RUILEN VOOR GELD OF ZE VERKOPEN?

Nee. Ecocheques kun je niet ruilen voor geld. Je mag ze ook niet verkopen aan iemand anders.

Anker

[]

Zoek je informatie over consumptiecheques? Wil je weten wat je ermee kan kopen en waarop je moet letten? Lees er alles over op onze pagina zodat je jouw cheques ten volle kan benutten!

Anker

[]